Aan de slag met Power BI

Wat is Power BI en waarom kiezen?

Power BI is business intelligence-software die u kunt gebruiken om gegevens te analyseren en inzichten te rapporteren. Met deze tool wordt het eenvoudiger om uw rapporten met anderen te delen. U kunt ook dashboards maken die interactief zijn voor de gebruiker.

Deze software is niet alleen krachtig, maar ook gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een duidelijke grafische weergave van de gegevens, waardoor het voor mensen die niet goed thuis zijn in statistieken of gegevensanalyse, gemakkelijker wordt om de informatie die op het dashboard wordt weergegeven, te begrijpen.

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met Power BI?

Power BI is een geweldige tool die steeds populairder wordt. Het werd in 2015 door Microsoft uitgebracht en wordt nu door meer dan 1 miljoen bedrijven over de hele wereld gebruikt. Het is een cloudgebaseerde service voor gegevensanalyse, business intelligence en informatievisualisatie met een zeer gebruiksvriendelijke interface.

De eerste stap is om Power BI op uw apparaat te downloaden. Je kunt het downloaden op je telefoon, tablet, laptop of desktopcomputer. De beste manier om aan de slag te gaan, is door u online aan te melden voor Power BI. U kunt zich aanmelden met uw werk- of school-e-mailadres of met een ander e-mailadres waartoe u toegang heeft. Zodra u dat doet, ontvangt u een activeringscode waarmee u zich kunt aanmelden bij Power BI met uw accountgegevens zonder dat u elke keer handmatig iets hoeft in te voeren.

Uw gegevensverbinding instellen voor realtime rapportage en dynamische dashboards

Om vanuit power bi verbinding te maken met tableau, moet je een dataverbinding opzetten in power bi.

De eerste stap is om uw “Get Data”-venster in tableau te openen en “Microsoft Power BI” te selecteren als uw gegevensbrontype. De tweede stap is het maken van een nieuwe dataverbinding door op “Nieuw” aan de rechterkant van het venster te klikken. U kunt uw verbinding een naam geven of deze standaard laten. De derde stap is het definiëren met welke tabel in uw database u verbinding wilt maken door de naam in te typen of deze te selecteren uit de database. Training Power Bi volgen? Ga dan naar de website van Trainingsvijver! Klik hier!

Aan de slag met Power BI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven